interland bouwbegeiding advies

Hommerterweg 35

6431 ER Hoensbroek

Tel.: 045-56 30 333

Historie

Interland: thuis in aluminium, hout en kunststof
Interland bestaat sinds 1967. In eerste instantie hebben we stalen kozijnen geproduceerd, hoofdzakelijk voor binnendeuren. Diverse grote ziekenhuizen, waaronder het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis hebben deze binnendeur kozijnen die verkocht zijn onder de merknaam LIMMETAAL.

 

Enkele jaren later hebben we energie zuinige systeembouw woningen toegevoegd aan onze dienstlevering. Deze woningen voldeden begin jaren '70 al aan de isolatie-eisen zoals die gelden vanaf 2004! Ook nu leveren we deze woningen nog in de energieklasse passief-bouw ++. Dergelijke woningen leveren dus meer energie terug dan dat er verbruikt wordt! Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.
In deze woningen zaten toen de voor Nederland nog onbekende ramen en deuren in grotere vleugelhoutdiktes, met meerdere sponningen, ingebouwde kierdichting en vooral: het één greep verdekt liggende draaikiep beslag.
Omdat de interesse van onze klanten meer en meer naar deze specifieke losse ramen en deuren voor de traditionele bouw is uitgegaan levert en plaatst Interland vanaf die tijd dit type ramen en deuren.

 

Toen begin jaren '70 kunststof zijn intrede deed bij ramen en kozijnen was Interland één van de eerste leveranciers van kunststof ramen in Nederland, die toen in Duitsland werden geproduceerd.

 

Inmiddels is er dus zeer veel ervaring opgebouwd met de levering en plaatsing van ramen in kunststof, hout en aluminium

.

Samenwerking met Interland Techniek
In de jaren negentig is Interland gaan samenwerken met een collega-bedrijf in Dordrecht: Interland Techniek, een bedrijf in de ventilatietechniek. Dit bedrijf heeft een groot programma materialen voor de luchtbehandeling in kleine en grote gebouwen, waaronder roosters, warmte wisselaars, brandwerende roosters en last but not least grote lucht-koelinstallaties.
De samenwerking is tot op de dag van vandaag aanwezig.

 

Innovatie en productontwikkeling
Eind jaren 90 heeft Interland op verzoek van een grote brouwerij 2 producten ontwikkeld die geschikt zijn voor horeca bedrijven, die aan steeds hogere geluid-isolerende eisen moeten voldoen.
Als eerste is een verticaal, dus omhoog en omlaag, schuivend raam ontwikkeld, dat met zeer grote glasgewichten toch zeer licht te bedienen is met een perfecte afdichting.
Als tweede product is de vouwwand ontwikkeld, die deuren tot 150 kg per deur kan 'dragen'. De meeste beslagfabrikanten gaan niet verder dan 80 of 100 kg per deur, veel te weinig voor de zware geluidwerende deuren die vereist zijn.
Onze producten zijn te vinden van Vaals tot Schiermonnikoog (!) en van Vlaardingen tot Zevenaar.

 

Interland: klantgericht, goed advies, maatwerk, goede kwaliteit, goede prijs, goede service
Mede door haar klantgerichte opstelling, haar grote vaste klantenkring, haar goede advies, kwalitatief hoogstaande producten, een faire prijs en een goede service weet Interland zich ook in economisch mindere tijden te onderscheiden.
Een offerte van Interland maakt voor u duidelijk wat wel en wat niet is opgenomen in de prijs en wat voor u nog eventuele extra's zijn met een schatting van de bijkomende kosten.
Als extra service biedt Interland u ook de helpende hand bij kleine verbouwingen en maatwerk opdrachten. Hierbij valt te denken aan: het metselen of weghalen van muren en borstweringen, het stukadoren van muren en dagkanten, het monteren en demonteren van rolluiken etc.

 

Met Interland weet u waar u aan toe bent!